EERLIJKE HANDEL

De Maya-honing is genoemd naar de Maya’s, afstammelingen van de precolumbiaanse beschaving in het zuiden van Mexico, Guatemala en Honduras. De honing wordt in Europa ingevoerd en verkocht door de coöperatieve vereniging Maya Fair Trade cvba-so.
Eerlijke handel staat garant voor een correcte prijs, de betaling van een voorschot en een stabiele handelsrelatie. Maya Fair Trade cvba-so ondertekent aankoopcontracten voor drie jaar op basis van de criteria voor eerlijke handel. De imkerorganisaties die de honing leveren, bevinden zich in Mexico, Guatemala en eventueel nog andere landen. De kwaliteit van de honing wordt voortdurend ter plaatse gecontroleerd door Maya Fair Trade.
Naast een eerlijke prijs voor de honing betaalt Maya Fair Trade aan de imkerorganisaties ook een premie van 150 dollar per ton uit.
Producten uit eerlijke handel kopen, getuigt van burgerzin en solidariteit. Miel Maya Honing wil dat aanmoedigen. Door de eerlijke handel te steunen, dragen de consumenten bij tot duurzame ontwikkeling en ze delen de waarden ervan, die eveneens voordelen inhouden voor zichzelf. Zo ontstaat een zinvolle, eerlijke en respectvolle relatie tussen de producenten in het zuiden en de consumenten in het noorden.

WORD EEN ACTIEVE CONSUMENT!

  • Door eerlijke Maya-honing te eten bij het ontbijt;
  • Door een eerlijk ontbijt of honingdegustatie te organiseren;

Door zelf Maya-honing te verkopen.