DE CAMPAGNE “FAIRTRADEGEMEENTE"

logo CDCE

De campagne “FairTradeGemeente” moedigt het gebruik van eerlijke producten in de Vlaamse gemeenten aan. Het is een actieve campagne waarbij de lokale spelers en burgers de bevolking bewustmaken van de ongelijkheid tussen het noorden en het zuiden en de nood aan correctere en duurzamere handel.

Ontdek op www.fairtradegemeenten.be de 6 criteria waaraan een gemeente moet voldoen om de titel van “FairTradeGemeente” in de wacht te slepen!

In Wallonië en Brussel kreeg de campagne de naam "Communes du commerce équitable". In de provincies Luik en Luxemburg begeleidt Miel Maya Honing de gemeenten die willen meewerken aan de campagne: voorstelling van de campagne en hulpmiddelen, advies voor de oprichting van een Stuurcomité en de omschrijving van de stand van zaken bij de start, regelmatige vergaderingen om de vorderingen ten opzichte van de criteria te bekijken, contacten met andere deelnemende gemeenten, opleiding over eerlijke handel voor de initiatiefnemers van het project, informatie over de leveranciers …

 

De campagne “Communes du commerce équitable” wordt georganiseerd in samenwerking met 
Oxfam-Magasins du Monde en Fairtrade Belgium
Algemene coördinatie van de campagne bij Oxfam-Magasins du Monde:
Sophie Duponcheel
Gsm: 0499 64 65 53
Sophie.Duponcheel{at}mdmoxfam.be